- Cafeneaua Literarã - Revista Arges - Restituiri - Agora -

Click aici sau pe siglã pentru a accesa ultimul numãr al revistei

Arhiva:

August 2003

Septembrie 2003

Octombrie 2003

Cafeneaua literara apare la Pitesti începând cu luna ianuarie 2003, din initiativa unor scriitori, membri si nemembri ai Uniunii Scriitorilor din Romania.
Anvergura programului nostru, si anume acela de a pune în pagina literatura contemporana de valoare, viziunea neaplecata si ferita de dogmatism, este confirmata de valoarea scriitorilor si a oamenilor de cultura care semneaza în paginile revistei.
Revista Cafeneaua literara apare lunar, în 24 de pagini alb-negru, format A4, cu coperte bicolor, pe hârtie offset de 80 g/mp, într-un tiraj de 500 de exemplare/numar. Difuzarea ei se realizeaza în toata tara si este organizata de administratia Centrului Cultural Pitesti.
Redactia este alcatuita din sapte membri:
Redactor-sef: Magda Grigore, membra a Uniunii Scriitorilor din România
Virgil Diaconu: redactor-sef adjunct, membru al U.S.R.
Mariana Senila-Vasiliu: redactor, membru al Uniunii Artistilor Plastici din România
Marian Barbu: redactor, student
Mihaela Fulgeanu Matei: secretar de redactie, studenta
Tehnoredactor: Simona Fusaru
Corector: Adrian Cretu

Revista apare sub egida Consiliului Local si a Primariei Municipiului Pitesti, fiind editata de Centrul Cultural Pitesti.
Redactia: Pitesti, str. Craiovei nr. 2, bl. G1, Centrul Cultural Pitesti - Casa Cartii.
E-mail: cafeneaualiterara@flash.ro
Tel./fax: 0248/632411
ISSN: 1583-5847


Click aici sau pe siglã pentru a accesa ultimul numãr al revistei

Arhiva:

Noiembrie 2003

Decembrie 2003

Creatia de orice fel ar ramâne doar o iluzie, daca nu s-ar putea transforma în bunuri spirituale sau materiale. Revista Arges este un depozitar pentru multi ani si un mesager pentru generatiile viitoare al creatiilor dvs. din orice domeniu, cu o singura conditie, pretentia de valoare.
În fiecare miercuri, la orele 11.00, colectivul de redactie se întâlneste ca sa valorifice ce a putut sa agoniseasca pentru paginile publicatiei în cursul saptamânii si sa faca propuneri pentru numarul din luna respectiva.
Va asteptam cu poezie, lirica si epica, eseuri, articole de critica literara, studii din toate domeniile. Este o sansa pe care nu trebuie sa o ratati.

Revista Arges, serie noua, editata de Consiliul Local al Municipiului Pitesti si de Primaria Municipiului Pitesti, prin Centrul Cultural Pitesti, a fost înfatisata publicului la sfârsitul lunii octombrie a anului 2001. În decursul celor doi ani de prezenta lunara pe piata presei culturale din România, revista a reusit sa polarizeze eforturile creatorilor din domenii de interes, precum literatura, artele plastice, muzica, teatrul, arhitectura, urbanistica, filosofia, teologia, istoria, sociologia, estetica etc., eforturi orientate de dorinta de a evidentia raporturile de o inepuizabila complexitate dintre local, national si universal si dintre traditie si inovatie.
Gruparea Arges. Traditie si spiritualitate, realizata în jurul revistei, cuprinde un mare numar de creatori contemporani de înalt prestigiu. Gratie colaborarii lor, revista si-a atras treptat un public devotat si competent, în continua crestere.
Contributia revistei Arges la actualele evolutii din cultura româna este revelatoare si determinanta.
Colectivul redactional al revistei Arges - Jean Dumitrascu (redactor-sef), Denisa Popescu (redactor-sef adjunct), Marin Ionita, (consilier editorial), b(secretariat general de redactie), Adrian Cretu (corectura), Gabriela Matar (secretariat si relatii cu publicul) - spera ca veti gasi în paginile acesteia articole si alte materiale informative, care sa va retina atentia, si adreseaza tuturor potentialilor colaboratori invitatia de a-i fi alaturi în demersul sau publicistic si cu prilejul fiecarei întâlniri cu cititorii. Ne puteti contacta la adresa de e-mail: revista-arges@home.ro


Click aici sau pe siglã pentru a accesa ultimul numãr al revistei

Arhiva:

Octombrie 2003

Revista Restituiri, instrument de lucru al Clubului de istorie Armand Calinescu, readuce în memoria colectiva fapte si personalitati de prestigiu, episoade uitate, controversate, reprezentative din istoria poporului român. Valoarea materialului cuprins în paginile este conferita de calitatea informatiei istorice, în acord cu dinamica devenirii sistemului social.
Revista, cu aparitie trimestriala, este editata de Centrul Cultural Pitesti în parteneriat cu Centrul de Studii Istorice General Radu Rosetti, Universitatea Pitesti - Facultatea de Filozofie, Istorie si Jurnalism si Asociatia Nationala Cultul Eroilor - Filiala Arges.
Componenta echipei redactionale este urmatoarea: lt.col.dr. Cornel Carp - director; Marius Chiva - redactor-sef; prof. Robert Zidaru, Mihaela Fulgeanu-Matei, Iulian Botoghina - redactori; Simona Fusaru - tehnoredactor; Adrian Cretu - corector; Gabriela Matar - secretariat si relatii cu publicul.

Click aici sau pe siglã pentru a accesa ultimul numãr al revistei

Arhiva:

Noiembrie 2003

Revista Agora, editata de Centrul Cultural Pitesti, cu aparitie trimestriala, contureaza obiectivele, directiile si tendintele rezultate din activitatea Clubului de stiinte socio-umane. Revista îsi propune sa completeze aria de informatie, cunostintele si deprinderile intelectuale de profil, sa stimuleze creativitatea. Revista urmareste sa sprijine tinerele talente, contribuind la diversificarea ofertei educationale nonformale a tineretului.
Echipa redactionala este reprezentata de: Octavian Sachelarie - director; Marius Chiva - redactor-sef; Mihaela Fulgeanu-Matei, Ramona Morlova, Monica Din - redactori; Simona Fusaru - tehnoredactor; Adrian Cretu - corector; Gabriela Matar - secretariat si relatii cu publicul.